.
|START |Vår verksamhet 
Studiecirkeln       
Kontakta oss      
|Falluja-
insamlingen
|Vad händer i Irak?
Krigsförbrytelser  
Motståndsrörelsen
|"Demokratin" 
Regimen i Irak
Folkrätt             
|Imperalism           
Olja och ekonomi
Iraks grannar      
|Antikrigsopinion 
Vad gör Sverige?
Media & desinfo.
|Vad händer i USA? 
I övriga världen?   
|
.
Föreningen IrakSolidaritet
Irak

. .
Utskriftbar version
.
IMPERALISM
OLJA OCH EKONOMI
IRAKS GRANNAR
Senast ändrat
2015-09-09
2015-09-01
2015-09-01
2015-08-28
utdrag
2015-08-28
2015-08-28
Joe Biden, Obamas vice-president, på blixtbesök Bagdad 090915Han är djupt impopulär i Irak. Hans delnings-och splittringspolitik upprör irakierna. I Bagdad sammanträder han med USAs ÖB i Irak general Odierno, USAs nye ambassadör Christopher Hill och gröna zonens utrikesminister Zebari. Granateld träffade samma dag gröna zonen, nära USAs befästa mastodontambassad
2015-08-28
Utförsäljningen av Iraks oljaLasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.Utförsäljningen av Iraks olja”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
2015-08-28
 
2015-08-26
utdrag
2015-08-26
USA:s ambassadör i Irak Christopher Hill kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare.Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
.PRESSMEDDELANDEN
SITE-KARTA


BRÄNNPUNKT IRAK
V å r   t i d n i n g
INNEHÅLL
.

Utförsäljningen av Iraks olja

Olje-och gaslandet Irak importerar gas från Iran! efter 8 års ockupation!
Irak importerar gas, bensin och de oljeprodukter som tidigare producerades i landet.
Samtidigt skryter regimen med överskottsexport av gas till bl.a Europa. Irak har åtagit sig att exportera gas till ett antal länder.
Snart är det 50 grader varmt i stora delar av det ellösa Irak.
10 juni förbereds stora protester i hela landet!
110526

Irakrapporten” (om WMD) skrevs för att skapa krigsförevändning.
”Olja var en nyckelorsak bakom ansträngningarna att få bort Saddam”

Kupp mot Saddam förbereddes i hemlighet och det brittiska folket skulle inte veta de verkliga krigsorsakerna. Chefen för MI6:s sekreterare rapporterade till sir David Manning (Blairs politiske rådgivare för Irak). Hemliga dokument har publicerats.
Läs artikel på svenska med fler länkar till dessa avslöjanden
110518

Irak är den stora oljemöjligheten”, understryker Foreign Office memorandum 13 november 2002. ”BP är synnerligen angelägen att komma in i Irak och angelägen att politiska överenskommelser inte ska hindra dem att konkurrera om oljan.
Möjligheterna på lång sikt är enorma…”
Hemliga memoranda visar att oljebolagen var desperata att få del i plundringen av Iraks olja som tydligen fördelades redan 5 månader innan USA-alliansens angrepp.
Hemliga anteckningar som lämnats ut med hänvisning till U.K:s Freedom of Informationregler bekräftar några av krigsmotståndarnas mest kritiska åsikter. De innehåller detaljerade uppgifter om överenskommelser gjorda mellan den brittiska regeringen och världens största oljebolag som ger tillgång till olja och gas mot stöd för kriget”.
läs hela artikeln
110421

Krigshetsare utsedd till norska oljebolaget DNO:s styrelse
USA:s Bagdadambassadör Zalmay Khalilzad (2005-2007) har utsett att delta i det norska oljeskandalbolaget DNO: s styrelse, ett bolag som skrivit oljeavtal med KRG, Irakiska Kurdistans regionala regering). DNO är en skam för Norge, skriver den norske Irakexperten Reidar Visser.
Khalilzad är en krigsprofitör som dessutom understödjer splittring av Irak och illegala oljekontrakt.
Khalilzad är medförfattare till PNAC, Project for a New American Century, en krigsförklaring för USA:s globala intressen.

100616
Blair har hävdat att Irakkriget inte har något med olja att göra

Sanningen är en helt annan!

Blair får 1 miljon pund om året av investmentbolaget Mubadala (Förenade Arabemiraten) som förhandlar med en grupp oljebolag från Väst om exploateringen av jätteoljefältet Zubair i södra Irak som har en reserv på 4 miljarder fat olja. Det har bekräftats att Mubdalas olje-och gasdivision förhandlar med Occidental Petroleum, ett amerikanskt bolag, om att få del av Zubairfältet som ska handhas av ett konsortium med Eni, ett italienskt energibolag i spetsen.
Ruth Tanner, chef för välgörenhetsorganisationen ”War on Want” i London säger att ”det är chockerande att Tony Blair istället för att stå till svars för sina handlingar i Irak, profiterar på det irakiska folkets bekostnad.”
”Utländska bolag har krävt att Irak privatiserar sin olja ända sedan ockupationen.” Och långt tidigare kan man nog tillägga.
100103

Iraks superoljefält Majnoon bjuds ut imorgon
Den 11 och 12 december sker den andra budgivningen på irakiska olje-och gasfält.
44 oljebolag tävlar om Iraks nationella tillgångar. Exxon, BP, Chevron, Total: de är alla där.
”Det är de stora volymerna det handlar om och tillgång till oljeflödena".
läs mer

091210

Irak importerade 6,5 miljoner liter bensin/dag under oktober månad.
Landet som ”flyter på ett hav av olja” importerar bensin. Ockupationsregeringens oljeminister Hussein Shahrastani hävdar motsatsen.

läs mer
091203
”Det är i Irak oljeservicebolagen ska vara", säger VD för Irakfokuserade bolaget Ergo.
”Det är i Irak oljeservicebolagen ska vara
, säger vd för Irakfokuserade bolaget Ergo, R.P. Eddy. ”Det är mycket mindre politisk risk än om du tillhör storbolagen. Jag skulle bli chockad om något serviceföretag för oljefält inte skulle anstränga sig extra för att vara här de närmaste 5 åren".
Motståndet mot den pågående utförsäljningen av Iraks olja är stor, men bortom offentlighet och under tystnad förhandlar serviceföretagen fram underkontrakt direkt med de stora bolagen. De smyger sig in i landet och slipper förhandlingar med politiker.
Ergo uppskattar att marknaden för oljefältstjänster kan stiga från 1,3 miljarder dollar 2010 till 8 miljarder dollar 2114.
Oljans århundrade närmar sig sitt slut.

Oljans århundrade närmar sig sitt slut. Om energikris och skenande matpriser.
Professor Kjell Aleklett (Institutionen för fysik och astronomi i Uppsala) ifågasätter att ”oil peak” inte skulle inträffa förrän 2030.
Ta del av ny studie från Globala energisystem vid Uppsala universitet. Studien analyserar varför man tror att oljeproduktionen kommer att vara betydligt mindre än vad internationella energiorganet IEA anser.
Kampen om marknader har lett till världskrig. Irak med sitt ”svarta guld” lider under snart 7 års ockupation.
091130
Höga politiker och krigsprofitörer
Zalmay Khalilzad, ivrig krigsförespråkare och tillsammans med Jay Gardner, USAs förste ockupationsadministratör, tillhör han krigsprofitörerna. Khalilzad deltog i utarbetandet av PNAC (Project for a New American Century) - som beskriver USAs strävanden efter världshegemoni med våld om USA ser det nödvändigt - och var ambassadör i Irak 2005-2007.
Läs mer om deras och andras privata profitintressen i Irak.
läs mer
091113
Oljeb
olagen är tillbaka i Irak. De tvingades lämna Irak när oljan nationaliserades under de första åren på 70-talet. Inkomsterna från oljan byggde upp den bästa utbildningen och sjukvården i Mellanöstern. Ockupationen har lagt allt i spillror och öppnat dörrarna för Exxon, Shell, BP och de andra bolagen.
Exxon-Shell har fått det stora West Qurna-fältet-1 på 20 år. Professor Kjell Aleklett kommenterade idag 091106 de nya kontrakten och fruktade att bolagen skulle tömma fältet under denna tid. Han observerade även att Ryssland som hade skrivit ett lagligt kontrakt med Saddamregeringen, nu avvisades och uttryckte farhågor för konsekvenserna.
BP ska utvinna Rumaila-fältet i södra Irak med det kinesiska bolaget China National Petroleum Corp.
Al Maliki har i ett PM uppmanat parlamentet att inte ställa frågor till oljeminister Hussein al-Shahristani om kontrakten. ”Frågor till oljeministern från parlamentet skulle sända ett avskräckande budskap till internationella bolag villiga att investera i Irak”. En utfrågning av oljeministern är planerad till 11 november. Stort missnöje råder med oljeministern. Produktionen ligger fortfarande under produktionen före ockupationen och oljeministern anses ha misskött Iraks oljeproduktion.
Kjell Aleklett påpekade att kontrakten inte är godkända av parlamentet. Med andra ord är de illegala och ogiltiga med undantag från det ryska kontraktet som godkändes av parlamentet under Saddam.
091107

Peter Galbraith, den f.d. amerikanske diplomaten, som på alla sätt stött en federalism på rent sekteristisk etno-religiös grund i Irak, uppmuntrat kurdisk separatism, medverkat i utarbetande av konstitutionen och utkastet till ny oljelag, har hamnat i blåsväder.
Hans ekonomiska intressen i oljefält i Kurdistan har granskats av den norska affärstidningen
Dagens Naeringsliv och vidden av hans ekonomiska intressen börjar klarna.

Den kände irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi kommenterar de senaste händelserna:
”Det var känt att Galbraith var KRGs (Kurdistans regionala regering) främste rådgivare och den som förhandlade fram innehållet i Konstitutionen och utkastet till ny oljelag.
Det är bekant att många amerikanska högre funktionärer har ansetts vara inblandade i affärsrelationer med KRG som t.ex. Jay Garner (USA:s förste administratör efter angreppet) och Zalmay Khalilzad (USA:s ambassadör i Irak 2005.2007 efter att ha varit ambassadör i Afghanistan och medarbetat i Project for a New American Century). Khalilzad har deltagit i de senaste månadernas oljetillställningar anordnade av KRG.
Ingenting kan hållas hemligt för evigt”.

Se "Inside Iraq" om Peter Galbraith 091023.

Terje Erikstad, Dagens Naeringsblad och Sabah Al-Mukhtar, ordförande för Arabiska advokatförbundet intervjuas.

Den f.d. diplomaten hävdar att hans oljeaffärer inte påverkat politiken


Peter Galbraith förnekar att han gjort något fel

läs fler artiklar om oljan
091025

USA:s ambassadör i Irak, Christopher Hill, kräver att Irak öppnar fler oljefält för investerare
Mer än en tredjedel av Iraks totala oljereserver ska bjudas ut till de internationella bolagen i december.
läs mer
090927
Iraks oljearbetare trotsar hot från myndigheterna och gör motstånd mot utförsäljningen av oljan
Mer om utförsäljningen av Iraks olja
Det stora oljefältet Rumaila gick till BP-gruppen. Många problem är olösta. Bolagen pressar Irak för att få ut högre profiter. Läs mer om budningen och det stora motståndet i Irak mot utförsäljningen av oljan.

090629

Utförsäljningen av Iraks olja
Lasse Karlssons artikel, "Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja", kommer längre ner på denna sida.
Utförsäljningen av Iraks olja
”Stoppa dessa kontrakt som gynnar de multinationella bolagen och förpassar den irakiska oljepolitiken tillbaka till 20-talet”, säger den irakiske oljeexperten Issam Al-Chalabi som talade i Sverige november 2008 på inbjudan av IrakSolidaritet.
”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gasutskott.
De bolag som fick lämna Irak när oljan nationaliserades 1972, bjuds nu åter in av den irakiska klientregimen.
Parlamentets oljeutskott har begärt in ett omdöme om kontraktens legala status.
Oberoende ”Legal Committee at Iraq Energy Institute” (Obs! Den engelska översättningen kommer efter den arabiska texten) har skrivit ett utlåtande som tydligt visar att kontrakten strider mot gällande lag. Om kontrakt ska skrivas med utländska bolag, ska dessa kontrakt föreläggas parlamentet. Detta har inte skett. I annat fall är de ”ultra vires” (maktlösa), ogiltiga och ogenomförbara".
Att ändra ett lands ekonomiska politik på det sätt USA gjort bl.a. genom de 100 Bremerorderna strider mot Haag-konventionen. Avtal skrivna under ockupation är olagliga.
Representanter för Exxon, BP, Shell, Total och 27 bolag till skulle idag landa i Bagdad för den stora utbjudningsrundan av 6 etablerade jätteoljefält och 2 gasfält. En sandstorm hindrade planen att landa. På hotell Rashid väntar journalisterna. Istället blir det på tisdag som budgivningen äger rum.
”Detta är ett sällsynt tillfälle”, sade en anonym källa inblandad i budprocessen. Irak har världens tredje största oljereserv. De stora bolagen slåss om oljan och gasen. Ännu en runda ska äga rum inom kort och 16 ännu outvecklade oljefält ska bjudas ut.
Protesterna haglar. Kontrakten strider mot rådande oljelag. Den nya av USA dikterade olje-och gaslagen har mött så stora protester att parlamentet inte kunnat anta den. T.ex. protesterar statligt ägda South Oil Comapy (SOC) som bolagen ska samarbeta med över att utländska bolag får kontrakten när SOC klarar detsamma och snabbare. SOCs chef Fayad al-Nema kritiserar kontrakten hårt. Dessa ”service contracts” kommer att underminera Iraks oberoende de närmaste 20 åren”, säger han. Al-Nema har fått en reprimand av regeringen och hotas av avsked.
”Bolagen vill dela upp oljan mellan amerikanerna, fransmännen och japanerna…precis som Sykes-Picot-avtalet”, det avtal som delade upp Mellanöstern i intresseområden 1916, säger Jaber Khalifa Jaber, chef för parlamentets olje-och gaskommitté. ”Vi hotas av ekonomisk ockupation”, säger han.
090628
Utförsäljningen av Iraks olja står för dörren
Lasse Karlsson bloggar om Iraks olja med anledning av den kände journalisten P. Cockburns artikel i The Independent om det nära förestående undertecknandet av kontrakt som säljer ut den olja ”landets välfärd beror”.
090622

Kampen om Iraks "svarta guld"
”Jag gissar att varje internationellt företag som vet att Irak välsignats med fantastiska gudabenådade naturtillgångar är intresserat”, säger Exxons vice vd Daniel Nelson.
USA, Väst och bolagen gillar inte gällande irakisk oljelag från 1967. De vill påtvinga Irak en ny olje- och gaslag som ”legaliserar” utförsäljning. Ännu så länge har parlamentet stått emot. Den nya lagen har inte folkligt stöd.
”Både Iraks regering och det kurdiska styret i norr agerar som om oljesektorn redan hade privatiserats”, skriver Lasse Karlsson från Attac som uppdaterar läget i kampen om Iraks olja. Läs Lasse Karlssons artikel och ta del av länkar.
090608

Fortsatta motsättningar och oklarheter kring Iraks olja

Uppdatering 8 juni 2009
Lasse Karlsson
Spelet om Iraks olja fortsätter och motsättningarna mellan olika aktörer och intressen är tydligare än någonsin. Den gällande oljelagen från 1967 föreskriver att varje avsteg från statlig kontroll och produktion ska godkännas i parlamentet men både Iraks regering och det kurdiska styret i norr agerar som om oljesektorn redan hade privatiserats. Oljeminister Hussein al-Shahristani har kallats till en utfrågning i parlamentet efter uppmaning från 140 ledamöter.

Ett förslag till ny oljelag som tillfredsställde ockupationsmaktens krav på avnationalisering och fördelaktiga kontrakt för utländska oljebolag godkändes av Iraks regering i slutet av 2006. Men närmare två och ett halvt år senare har lagen ännu inte behandlats av parlamentet. Orsaken är oenighet inom regeringen och att denna inte törs lita på att parlamentet godkänner förslaget som saknar förankring hos allmänheten som betraktar oljan som en nationalegendom som ska kontrolleras av irakierna själva. Situationen kompliceras av att den omdiskuterade nya oljelagen måste kompletteras av ytterligare tre lagar. En avser fördelningen av oljevinsterna inom Irak, en annan hur Oljeministeriet ska omorganiseras till att bli en regleringsfunktion och en tredje hur det nationella oljeföretaget, INOC, ska överta uppgifter från Oljeministeriet.  De två senare lagarna har ännu inte översänts till parlamentet.

Trots detta har oljeminister Hussein al-Shahristani inlett två förhandlingsrundor om långtidskontrakt med utländska oljebolag. Också detta har skett utan parlamentets godkännande. En annan mycket kontroversiell fråga är det kontrakt om gasutvinning i Basra som sedan en tid förhandlas fram mellan Oljeministeriet och Shell. Det uppges att kontraktet ska undertecknas i september.

Samtidigt har den kurdiska delstatsregeringen stiftat en egen oljelag och skrivit närmare två dussin kontrakt med olika mindre oljebolag. Kontrakten har förklarats olagliga av oljeministern. Två andra kontrakt om oljeutvninning från fälten Tawke och and Taq Taq i den kurdiska regionen ledde till att olja började levereras på pipeline till Turkiet 1 juni. Dessa kontrakt tycks däremot ha accepterats av centralregeringen; därmot är det oklart vem som ska betala de berörda oljebolagen, bl a norska DNO, för deras utvecklingskostnader.

De parlamentsledamöter som krävt en utfrågning av oljeminister Hussein al-Shahristani har olika motiv.  Den officiella förklaringen är framförallt missnöje med produktionen och underhållet i oljesektorn. Trots att mer än sex år har gått sedan USA invaderade Irak är produktionsnivån lägre än den var före kriget. I april 2009 producerades 2,3 miljoner fat om dagen. Före kriget producerades mellan 2,5 och 3 miljoner fat om dagen. Det finns också kritik mot oljeminjisterns sätt att sköta förhandlingarna om nya oljekontrakt och dessutom föreligger misstankar om korruption inom oljedepartementet. Man kan inte utesluta att frågan om misstroendeförklaring mot ministern väcks i parlamenteet; dessutom finns rykten om att premiärminister Maliki har planer på att avsätta oljeministern.  al-Shahristani har meddelat att han ställer upp för en diskussion men hävdar också att utfrågningen är ett led i parlamentsledamöternas försök att profilera sig inför det kommande parlamentsvalet. Det har uppgetts att utfrågningen i parlamentet ska äga rum i juni.

Mera  läsning om Iraks olja:
Dragkampen om Iraks olja. Tidskriften Brännpunkt nr 3. Aktuell beskrivning av läget i februari 2009. Av Lasse Karlsson.
Den irakiske oljeexperten Dr. Faleh Al Khayats tal I Europaparlamentet mars 2009.
Striden om Iraks olja trappas upp. Dagens Nyheter 20 mars. Av Michael Winiarski.
Oljan – Iraks förbannelse. Folket i Bild 12/2008. Historiskt perspektiv på det aktuella läget. Intervju med förre oljeministern Issam al-Chalabi. Av Lasse Karlsson.
Oil Law Progress? Om turerna kring de nya oljelagarna.
Iraqi oil politics. Om kritiken mot oljeminister Hussain al-Shahristani och behandlingen av oljefrågorna i det irakiska parlamentet.
Lingering in the pipeline. Om den komplicerade situationen med kontrakt och oljeutvinning i den kurdiska regionen.
Iraq Oil Report informerar fortlöpande om oljefrågan i Irak. Man kan också prenumerera på deras nyhetsbrev.
090608

DNO är en skam för Norge

”Det DNO håller på med nu är en skam för Norge
. De stöder ett genomruttet system. Jag kan inte förstå att regeringen inte går in med starkare signaler till DNO och StatoilHydro om hur de ska förhålla sig, säger Reidar Visser, Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi). Reidar Visser är Irakexpert.
DNO är det norska oljebolag som skrivit oljekontrakt med KRG (Kurdistans regionala regering) i strid med rådande oljelag.
Oljebolagen i USA och Väst står i kö för att ta för sig av ”guldgruvan” Irak som Sveriges handelsminister uttryckte det när hon var i Bagdad och deltar därmed i en regionalisering av Irak som syftar till privatisering av Iraks nationaliserade olja i strid med den irakiska folkmajoriteten.
Iraks olja nationaliserades mellan 1972-76. Inkomsterna från oljan bekostade fri utbildning och sjukvård. Visser menar att Norge på detta sätt ger KRG ett större förhandlingsutrymme att splittra landet med allvarliga konsekvenser.
Den amerikanska politiken har på olika sätt understött sekterism och splittring och driver nu sitt spel för att genomdriva USA olje-och gasplan för Irak som ska bjuda ut landets tillgångar till försäljning. Motståndet är stort i Irak mot detta förslag och omvägar tas via KRG som bräckjärn och på andra sätt. Obama har tillsatt en vice-president, Joe Biden, som öppet förespråkar delning av Irak, påtvingar landet en variant av federalism som gynnar splittring.
 
Den irakiske oljeexperten Issam al Chalabi som bjöds till Sverige i november 2008 av IrakSolidaritet intervjuades i press och av radions Konflikt.
Vi publicerar här två av intervjuerna.
Oljan - Iraks förbannelse/ FIB/K
Realtid
090211
Föredrag av Issam al-Chalabi
Följande är inledningen till det föredrag som hölls av Issam al-Chalabi vid den 27 konferensen ”Olja och Pengar” i London 18-19 september 2006. Al-Chalabi har tidigare varit oljeminister i Irak och president för det Irakiska Nationella Oljebolaget.
”Sedan upptäckten av olja i Persien i slutet på artonhundratalet och i Irak i början på nittonhundratalet har oljan stått i fokus vid alla viktigare händelser i Mellersta Östern.
Oljans fördelning i olika delar av regionen var en avgörande faktor vid gränsdragningen mellan de nyligen etablerade arabiska staterna. Detta för att säkerställa de stora världsmakternas intressen efter det osmanska imperiets fall. Det finns talrika händelser, konflikter och till och med krig där oljan varit en central fråga om inte den enda frågan. Dessutom har dess vikt vuxit med åren då världens beroende av Mellersta Österns olja har ökat. Med två tredjedelar av världens oljereserver och en tredjedel av dess gasreserver, har Mellersta Östern, särskilt den region som omger Persiska Viken, blivit vital för världen och kommer att förbli så för många år framåt”.

"Guldgruvan" Irak
Sveriges handelsminister åker till "guldgruvan" Irak
"Det här är en gryende marknad där IMF nu spår nio procents tillväxt, efter den här långa tiden med Saddam. Det gäller att vara där tidigt", säger Ewa Björling.
"Olja är en viktig del i Irak" understryker hon och har med sig Lundin Oil. Detsamma gäller "infrastruktur". ABB, Scania och Ericsson är med.
"Money talks". Det var det Stockholmskonferensen 29 maj handlade om: öppna Irak för den "globala marknaden". Sverige har erkänt en illegal regim tillkommen under ockupation. Krigsförbrytelser väger lätt inför utsikten till kontrakt i det sönderbombade och medvetet förstörda Irak. När får vi höra regeringen protestera mot USA:s krigsförbrytelser?
081118

Senast ändrad: 2015-08-28
.
IrakSolidaritets
Plattform
.

• USA ut ur IRAK – villkorslöst och omedelbart!

• Ett fritt och självständigt Irak!

• Stöd motstånds- kampen!

• Inget svenskt stöd till ockupationen!


----------------------


• An unconditional and immediate US withdrawal from Iraq!

• A free and independent Iraq!

• Support for the resistance struggle!

• No Swedish support to the occupation!


Iraq Solidarity Association in Stockholm

.
Irak
.
International Anti-Occupation Network
.
Fred i Irak är en möjlighet
Le Feyt-förklaringen
Le Feyt forklaring 08.pdf
.
.
IrakSolidaritets
Uttalanden
Läs mer
.

Brännpunkt Irak
(vår tidning)

Läs mer
.
Iraks kulturarv måste räddas
Läs och skriv på!
.
Stöd Iraks akademiker och intellektuella!
Läs och skriv på!
.
USA ut ur Irak
../../page_images/dot.gif
Powered by Enburk
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se .