www.iraksolidaritet.se
www.iraksolidaritet.se
IrakSolidaritet >> KRIGSBROTT >> Våldtäkter i Iraks fängel-
ser och fångläger
www.iraksolidaritet.se

Våldtäkter i Iraks fängelser och fångläger

Den unga kvinnan Sabrine Al Janabi är på allas läppar. Hon anklagade öppet i Al Jazeera irakiska säkerhetsstyrkor för våldtäkt.
Både kvinnor och män våldtas systematiskt. UNAMI (UN Assistance Mission for Iraq) har rapporterat om 80 dokumenterade fall av våldtäkt mot kvinnor.

Det är ett mycket svårt och stort steg att träda fram och tala om våldtäkt. Eftersom rättsystemet i det ockuperade Irak dessutom är en fars kan de våldtagna inte få någon rättvisa eller upprättelse.

Den unga gifta kvinnan Sabrine Al Janabi är på allas läppar. Hon anklagade öppet i Al Jazeera irakiska säkerhetsstyrkor för våldtäkt. Hon kidnappades och fördes bort från sitt hus i södra Bagdad och våldtogs av flera soldater. 

Hon anklagades för att stödja ”insurgents” (upprorsmän). Våldtäktsmännen filmade med mobiltelefoner och hotade döda henne om hon sade något.Riverbendbloggaren kallar henne för ”kanske Iraks modigaste kvinna någonsin”.

Läkarundersökningen bekräftar våldtäkten. Marionettregimens premiärminister förnekar allt och som det inte räckte har våldtäktsmännen fått medalj.

Såväl de amerikanska som de irakiska trupperna våldtar. Enligt ett Bremerbeslut har ockupationens soldater och andra kontraktsanställda immunitet och kan inte straffas för sina brott. Alla vet att de amerikanska soldaterna begår våldtäkter i Irak. Efter striderna nyligen på Haifa Street i Bagdad berättar civilbefolkningen om flera våldtäkter begångna av amerikanska soldater.

Läs vad som hänt  >>

Senast ändrad: 2010-01-08
www.iraksolidaritet.se
© 2005-2008 IrakSolidaritet | Kontakt: info@iraksolidaritet.se | http://www.iraksolidaritet.se